Veerkracht training

Inhoud training:

De training is speciaal voor leerlingen die meer Veerkracht willen ontwikkelen om bijvoorbeeld,

  • zichzelf sterker te voelen,
  • meer zichzelf te kunnen zijn,
  • vanuit ontspanning met toetsen om te kunnen gaan,
  • ontspannen om te gaan met schoolstress,
  • met meer zelfvertrouwen sociale contacten aan te gaan.

Want er zijn leerlingen die soms last hebben van onzekerheid met diverse gevolgen; ze maken zich bijvoorbeeld zo druk om dingen die ze moeten doen, dat dit ze uiteindelijk tegenhoudt het daadwerkelijk te kunnen doen.

Wij willen; – “Moeten”ombuigen naar “willen”.

– “Niet kunnen” naar: “in staat zijn tot”…..of misschien zelfs:” trots zijn op”.

Methode en technieken

Wij bieden een gerichte training aan voor jongeren uit de 9e en 10e klassen.

Een training waarin via kunstzinnige, fysieke en cognitieve aanpak verschillende vaardigheden worden getraind zodat de jongeren mogelijkheden ontdekken om eigen veerkracht te (her)ontdekken, te vergroten en te gebruiken.

Een deel van de training bestaat uit het kunstzinnig vormgeven van kwaliteiten en scheppend aan het werk zijn. Het cognitieve deel bestaat uit inzicht in de mogelijkheden en het aanleren van diverse “trucjes” om in de toekomst de eigen veerkracht in te kunnen zetten in moeilijke situaties. Aspecten uit de RET methode zullen aan de orde komen. Wat betreft de fysieke aandacht, daarin maken we gebruik van verschillende ontspannings-en grondings oefeningen. Ook zijn er opdrachten voor thuis.

In de bijeenkomsten voor de ouders komen de factoren aan de orde die veerkracht kunnen uitlokken en/of vergroten. Ook worden handvatten aangereikt om uw zoon of dochter thuis te ondersteunen. Deze ouderbijeenkomsten zijn onlosmakelijk met de training verbonden.

Duur van de training

De training zal elke week gedurende 7 weken worden gegeven. Met uitzondering van de schoolvakanties. De training vindt plaats onder schooltijd en duurt 1 ½ uur

In de groep zullen minimaal 8 en maximaal 10 jongeren tegelijkertijd plaats kunnen nemen.

Daarnaast worden er twee avond-bijeenkomsten voor de ouders en evt. mentoren georganiseerd, waarvan een gemeenschappelijk en een avond voor individuele gesprekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *