SOVA training

MET MIJN GEREEDSCHAPSKIST KAN IK DE HELE WERELD AAN

Sociale Vaardigheidstraining voor kinderen Van 10 tot 12 jaar.

Sommige kinderen hebben al aardig wat “gereedschap” in hun “gereedschapskist”, andere kinderen kunnen nog wel wat extra “gereedschappen” gebruiken. Want voor sommige kinderen is het niet zo gemakkelijk om prettig met andere kinderen om te gaan; samen spelen mislukt, samen activiteiten ondernemen is lastig, ze zijn snel boos of trekken zich terug.

Wij bieden een training aan die kinderen de mogelijkheid geeft hun sociale vaardigheden te vergroten. De sociale vaardigheden worden op een kunstzinnige en speelse wijze ervaren, aangeleerd en geoefend, zodat de kinderen deze via hoofd, hart en handen kunnen toepassen in hun eigen leefomgeving.

Veel sociale problemen waar kinderen tegen aan lopen komen voort uit een zwak zelfvertrouwen. Hierdoor ontwikkelen kinderen vaak een bepaald gedrag om zich te beschermen. Bij voldoende zelfvertrouwen kunnen ze goed met anderen om gaan zonder hun eigenheid te verliezen. Vanuit aandacht voor het zelfvertrouwen kan het kind bij Birgit en Anja gaan werken aan sociale vaardigheden zoals contact maken, luisteren, uiten van gevoelens, assertiviteit en samenwerken.

Tijdens de bijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van tekenen, schilderen, boetseren en diverse spelvormen. Ook krijgen de kinderen opdrachten mee naar huis. Het materiaal-aanbod maakt het voor de kinderen gemakkelijker plezier te beleven aan het leren in een groep. Aan deze essentiële voorwaarde van het “plezier beleven” wordt veel aandacht besteed.

De training bestaat uit 15 wekelijkse bijeenkomsten van 1 ½ uur. In de groep kunnen 6 tot 10 kinderen tegelijkertijd plaatsnemen. De ouders worden middels ouderavonden betrokken bij de training. Om de training succesvol te laten verlopen is het noodzakelijk dat ouders hierbij aanwezig zijn.

De training kan in overleg op lokatie gegeven worden.

De kosten voor de gehele training worden voor inwoners van de provincie Groningen vergoed door het RIGG. Een verwijzing van de huisarts of een WIJ-team is hiervoor noodzakelijk.
Bij vragen kunt u altijd telefonisch contact met mij opnemen. 0619049134

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *