De “KUNST” van het opvoeden.

(weerbaarheidstraining voor ouders en kinderen)

“ Weerbaarheid betekent dat je in allerdaagse situaties kunt aangeven wat je wel en niet wilt”

We gaan in zes bijeenkomsten met de ouders en drie bijeenkomsten met de kinderen op zoek naar de eigenheid en kwaliteiten die ieder kind en opvoeder bezit

Voor de ouders:
In deze zes bijeenkomsten delen de ouders kennis en ervaringen rondom de opvoeding van hun kinderen.
-Om de weerbaarheid van je kinderen te ondersteunen met als uitganspunt dat je als ouder het beste wilt voor je kind.
-Om vanuit eigen kracht en kwaliteit als opvoeder positief om te kunnen gaan met je kind. Doel hierbij is; de communicatie tussen ouder en kind gericht op zelfvertrouwen en zelfwaardering te bevorderen

Er komen verschillende thema’s aan bod;
– Wat is mijn eigen kwaliteit als ouder/ opvoeder en hoe zet ik die positief in.
– Hoe ga ik om met diverse gevoelens zoals verlegenheid, boosheid, schuld en verdriet.
– Hoe kan ik mijn kind helpen de eigen talenten/ kwaliteiten te ontdekken en te gebruiken.
– Hoe kan ik het zelfvertrouwen van mijn kind stimuleren.
– Hoe kan ik de sociale vaardigheden van mijn kind ondersteunen.

Kinderen;
Voor de kinderen van groep 1 en 2 van de basisschool die behoefte hebben aan ondersteuning in hun weerbaarheid zijn er drie bijeenkomsten. In die drie bijeenkomsten gaan we op creatieve wijze eigen “schatten” ontdekken om die in zetten in het samen werken en spelen met de andere kinderen uit de groep.

In overleg kan deze training op lokatie aangeboden worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *